16 oktober 2014
Australië
a
A
Huskisson/Merimbula
Vanmorgen eerst wakker gekrijst door een paar papegaaien voor ons motel in Jervis Bay.
Daarna naar de touroperator in de stad om te vragen of er nog een boot uit zou varen om walvissen te spotten, het geluk was met ons, het was in de ochtend mooi genoeg om te gaan!
Om 10:30 aan boord gegaan van en RIB-boot met 750 pk!
Eenmaal uit de haven enige info gehad over de omgeving en het duurde daarna niet lang of we zagen een paar walvissen!
Het was een moeder met een kalf, zo noemen ze het jong.
Deze bleven enige tijd in de buurt van de boot, telkens op ongeveer 30 meter afstand, vet cool!
Daarna nog even de zee op om te controleren hoe de condities daar waren voor de middagtour, onderweg zwollen de golven goed aan tot zo'n 4 meter, dat gaf goeie klappen toen we eroverheen doken!!
Na de tour gegeten bij een club, dat is hier vergelijkbaar met een bejaardensoos/buurthuis.
Afijn, buikjes vol, rijden maar...
Onderweg naar Merimbula, 280 km en 4 uur in alleen maar hoosbuien. Hierdoor stonden vele wegen blank en zelfs ondergelopen wegen en bruggen, het water kwam totaan de dorpels van onze auto, je voelde het tegen de bodemplaat klotsen, we dreven onderhand over de brug ipv erover te rijden.
Eenmaal in Merimbula veel info gehad van onze moteleigenaar over de omgeving, altijd leuk!
Lekket tapas gegeten en daarna bij de "Top Fun", een speelpaleis, even een balletje gegooid en een potje airhockey gespeeld, het was toch nog slecht weer...